Dagen Uren Minuten Seconden
Als de afteller het niet doet even op F5 drukken of vernieuwen.

zaterdag, december 24, 2005

Inschrijf- aanmeldings- en reisprocedures

Stap 1

Aanmelden

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, sturen we je een ontvangstbevestiging en een uitgebreid aanmeldingspakket. In dit pakket zitten de inschrijf- en referentiedocumenten, een medisch formulier en een toelichting, maar ook informatie over de Tasman Verzekering van Travel Active. Vul alles zorgvuldig in. Onvolledig of foutief ingevulde formulieren zorgen voor onnodige vertraging.



Stap 2

Acceptatie

Binnen twee weken nadat je het uitgebreide plaatsingspakket hebt ontvangen, nemen we contact met je op om je uit te nodigen voor een interview. Dit gesprek zal gedeeltelijk in de taal van je gastland of in het Engels plaatsvinden. Na het interview gaat jouw volledige aanmeldingspakket naar onze partnerorganisatie in het buitenland. Zo spoedig mogelijk krijg je bericht of je wel of niet bent geaccepteerd.



Stap 3

Voorbereiding

Wanneer je bent geaccepteerd, gaan onze buitenlandse collega's hard aan de slag om voor jou een passend gastgezin en een leuke High School te vinden. Wij sturen je dan de speciale High School Guide met informatie over het land van jouw keuze. Ook krijg je informatie over de speciale reisverzekering die je nodig hebt. Zodra bekend is waar je komt te wonen, sturen we jou de gegevens van je gastgezin, de High School en de vertrekdatum. Wij doen onze uiterste best om alles zo snel mogelijk voor je te regelen. Houd er toch rekening mee dat het kan voorkomen dat je pas zeer kort voor je vertrek te horen krijgt bij welk gezin je geplaatst bent.



Stap 4

Bijeenkomst voor vertrek

Ongeveer 2 maanden voor je vertrek is er een voorbereidingsbijeenkomst. Hier krijg je de laatste informatie en ontmoet je andere studenten die op het punt staan in het buitenland te studeren. Eigenlijk hoef je hierna alleen nog je bagage in te pakken en afscheid te nemen van je vrienden en familie.

Stap 5

Oriëntatie

Wanneer je aankomt in het land van je bestemming, vangt onze partnerorganisatie en/of het gastgezin je op. Meestal krijg je dan een boeiende oriëntatie. Tijdens die oriëntatie kom je alles te weten over de typische gebruiken en gewoontes van het land en/of bezoek je enkele bezienswaardigheden in de omgeving.

Stap 6

Persoonlijke begeleiding

Als Travel Active High School student kun je het hele jaar rekenen op een persoonlijke begeleider ter plaatse.Ten alle tijde kun je bij hem of haar terecht met vragen en problemen van welke aard dan ook. Daarnaast organiseert je begeleider af en toe uitstapjes voor jou en andere uitwisselingsstudenten uit je regio.

Stap 7

Begeleiding voor je ouders

Je gaat voor een hele periode weg van huis, woont in een ander land, maakt leuke dingen mee en misschien ook wel minder leuke dingen. Het is dan prettig om te weten dat ook je ouders kunnen rekenen op onze steun en begeleiding. Tijdens kantooruren kunnen zij bij ons terecht voor tips en advies maar natuurlijk horen we ook graag van hen hoe zij het uitwisselingsjaar ervaren.

Stap 8

Weer thuis!

Reünie. Je High School jaar zit erop. Je hebt van alles geleerd en meegemaakt. Sommige willen nog een tijd naar het buitenland, maar de meeste zoeken weer hun weg in Nederland. We sturen je een certificaat waarmee je kunt bewijzen dat je als uitwisselingsstudent aan een High School in het buitenland hebt gestudeerd. Als je al je vrienden en ouders hebt kunnen vertellen over je fantastische ervaring, organiseren wij een Travel Active High School reunion. Op een gezellige locatie kun je met andere High School studenten van jouw jaar bijkletsen over al je belevenissen en foto´s bekijken.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mijn ervaringen met tasman verzekeringen zijn erg goed. Een degelijke verzekeringsmaatschappij

vrijdag, oktober 07, 2011 10:17:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home