Dagen Uren Minuten Seconden
Als de afteller het niet doet even op F5 drukken of vernieuwen.

woensdag, april 26, 2006

Het High School programma

Welkom bij Travel Active!

Nu dat je geaccepteerd bent voor het High School programma, kun je alvast gaan beginnen met de nodige voorbereidingen. In dit handboek kun je de nodige informatie terugvinden over het programma, de voorbereiding en de verschillende aspecten waarmee je te maken kunt krijgen tijdens jouw uitwisseling. Dit handboek is samengesteld met behulp van voormalige uitwisselingsstudenten. We willen echter benadrukken dat elke ervaring uniek is en de informatie die je in dit boek terugvindt niet vanzelfsprekend is. Jouw uitwisseling in het buitenland zal veel overeenkomsten hebben met die van andere studenten maar zal tevens beïnvloed worden door jouw persoonlijkheid, gastgezin, school en de dagelijkse omstandigheden. Lees het handboek goed door en mocht je hierna nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.



Het programma

Het High School programma van Travel Active biedt studenten in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar de mogelijkheid een half jaar of een jaar in het buitenland te wonen en te studeren. Onze doelstelling is dan ook om zo veel mogelijk jongeren in staat te stellen een internationale ervaring op te doen en hiermee een betere verstandhouding te creëren tussen de verschillende culturen in de wereld. En wat is nu een betere manier om een andere cultuur écht te leren kennen dan door er niet als toerist, maar als ‘lid’ van de plaatselijke bevolking te verblijven. Dit is bovendien ook de beste manier om een vreemde taal perfect te leren spreken.

Zoals je in de brochure al hebt kunnen lezen, kun je tegenwoordig naar maar liefst twaalf verschillende landen als uitwisselingsstudent. Deze landen zijn: Amerika, Australië, Argentinië, Brazilië, Canada, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zuid-Afrika.