Dagen Uren Minuten Seconden
Als de afteller het niet doet even op F5 drukken of vernieuwen.

zondag, juli 23, 2006

Raglan, West Coast

Vandaag ben ik voor het eerst er echt op uit geweest. Het plan was om een dagje naar Wouter te gaan. Wat chillen bij hem thuis, en Hamilton (zijn homestay, wat de grote stad hier in de buurt is) in en wat shoppen.

M'n gastmoeder was weer zo aardig om mij te droppen in de buurt van Wouter z'n huis. Ik vervolgens Wouter bellen hoe ik er naartoe moet lopen. Hij geeft zijn gastmoeder Robin die meteen tegen me zegt:"Blijf staan waar je staat, ik ben er zo." De mensen hier zijn heel erg vriendelijk. In de auto stelde Robyn voor om met z'n allen (Wouter, Robyn, Danielle (z'n gastzusje, 14) en ik) naar Raglan te gaan.

Kijk daar...Rotssurfen!!!Eenzaam en alleen stond hij te genietenPuur natuur...








Raglan is een van de bekendste kustplaatsen van het Noordereiland. Het heeft een hele mooie kust en Raglan zelf ligt net verscholen van de zee in een baai.

Tuurlijk altijd leuk! Dus daar gingen we dan. Op naar de kust. Heuvel op, heuvel af door het Nieuw-Zeelandse landschap. Heel mooi. Ondertussen even bijkletsen met Wouter. Maar na een tijdje gingen we maar even verder in het Engels om sociaal voor de anderen te zijn. Zo ging het trouwens de hele dag..., Engels, Nederlands, Engels, Nederlands. Je moet er alleen even goed bij nadenken.

Eenmaal in Raglan aangekomen gingen we eerst naar een uitkijkpunt vlak bij de zee. Daar gingen we rotssurfen... Na een paar foto's te hebben geschoten gingen we verder naar een uitkijkpunt bovenop de kliffen. Daar weer wat foto's geschoten van het uitzicht. Aangezien ik wel wat over heb voor een mooi plaatje ging ik een stukje de klaf af... 'T ging goed en een paar mooie foto's. Toen kwamen we op een idee... We gingen de klif af klimmen...

Eerst maar even lunchen in Raglan... Fish & Chips gehaald en op het strand gepicknickt. Heerlijk. Vooral toen ik het zoutpotje niet open kreeg en het volledig over Danielle heen gooide. Niks ergs aan want het kind zat de hele dag al op alles commentaar te geven. Complaining... Dus toen pakte we dr even terug.

Na de lunch terug naar de klif om er vervolgens van af te klimmen. En wij als 2 stoere Nederlandse gozers zouden dat wel even doen. Het lukte maar met wat meer moeite dan wij in eerste instantie gedacht hadden... Er zaten wat prik planten tussen... Au, au, au... Maar zijn er zonder kleerscheuren uitgekomen. We zijn ieder wel een keer gevallen en een meter of 2 naar beneden gegleden... En het enige wat wij deden was lachen.

Panorama

Meteen toen we beneden waren filmen...

Eenmaal onderaan de klif en op het strand moesten we nog naar Raglan lopen waar we met Robyn hadden afgesproken. Maar... er reed al geruime tijd een quad op en neer het strand. In Raglan had Robyn aan de quadrijder gevraagd of hij 2 lange jongens op het strand had gezien. "No, I haven't seen them. But jump on we'll go look for them". Vervolgens waren Danielle en Robyn achterop geklommen en met de man het strand af. En net op het moment dat wij probeerde foto's te nemen terwijl de ander springt en dus alle kanten op rende kwamen ze langsrijden.

"Jump on!!!"

Een duidelijk vet tochtje!!!

Kiwi surfing!!!

Video van surfers bij Whale Beach, Raglan, Nieuw Zeeland. Gefilmd bij zonsondergang. Onscherp maar toch leuk.


We gaan er nog een keer sterren kijken want daarvoor schijnt het ook een van de beste spots te zijn...

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

supermooi

donderdag, juli 27, 2006 10:50:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat filmpje in die quad is echt stoer:P haha die geluiden van jullie... Die Wouter, lijkt me wel een toffe gozer:P En die omgeving is ook super vet.

vrijdag, augustus 04, 2006 1:51:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home