Dagen Uren Minuten Seconden
Als de afteller het niet doet even op F5 drukken of vernieuwen.

maandag, augustus 28, 2006

De smaakpolitie! / The inspectors!

Vandaag ben ik naar de Waikato Technische Universiteit (Waikato Institute of Technology - Wintec) geweest voor een cursus in voedselveiligheid en hygiene in commerciele keukens. De cursus was een onderdeel van het vak hospitality. Om nou alle 'credits' voor het vak te halen moest je een dit onderdeel hebben gedaan. Dus tja, dan ga je ook maar mee.

Op zich was het heel veel herhaling van dingen die ik al wist maar met wat meer achtergrond informatie. Het ging onder andere vrij diep in op micro-organismen. Leuk was dat we van allerlei plekken bacterien moeste verzamelen in potjes met schapenbloed en kweken. Deze gaan we deze week maandag bekijken en onderzoeken. Lekker doen.

Aan het eind van de dag werden we in het diepe gegooid in een commerciele keuken en moesten we allemaal sandwiches maken op de hygienische manier. Wat een gedoe is dat zeg! Bij alles wat je doet hebben ze wel iets te zeggen of op aan te merken. Leuk maar soms ook heel enorm irriterend.

Overal was het een hele leuke ervaring. Volgende week maandag moet ik er weer heen en krijg ik er een internationaal certificaat van. Altijd gunstig dus...