Jeroen in Nieuw Zeeland
..., a new country.

Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back, a new life, a new friend, a new love, a new country.

Dagen Uren Minuten Seconden
Als de afteller het niet doet even op F5 drukken of vernieuwen.

vrijdag, juni 30, 2006

DIPLOMA

Hieronder kun je mijn diploma zien. Het officiële papier en de officiële cijferlijst. En blij dat ik was toen ik 'm overhandigd kreeg en moest tekenen.

Genieten!!!
Wat mist hier nog...

Examenstress...

Ik heb er gelukkig maar een beetje last van gehad. Maar nu ken ik wel wat zenuwen. Ik heb over uurtje mijn diploma-uitreiking. Eindelijk krijg ik dan het papiertje waar ik 5 jaar voor heb gewerkt. M'n ouders, broertje en zusje, oma en vrienden komen allemaal dat mooie moment met me delen. Alvast bedankt allemaal.

Ik zal later nog even m'n diploma gecensureerd op deze weblog posten.

Money, money, money...

Zojuist heb ik voor het eerst Nieuw-Zeelands geld in m'n handen gehad. Gekregen van m'n oma voor m'n slagen. Kijk zelf maar hoe mooi het geld eigenlijk is:

voorkantachterkant















Dankjewel!

Heel erg bedankt oma!

Secret Journal

Gistermiddag ben ik voor het laatst gaan oppassen. Bij binnenkomst hadden ze meteen een aangenamen verrassing voor me: een Pirates Of The Caribean Boekje. Een reisjournaal. Ideaal voor de dingen die ik graag wil opschrijven maar liever niet op m'n website wil publiceren. Of als ik even geen zin heb om helemaal de computer aan te zetten...

's Middags heel gezellig meegenomen naar de kinderboerderij bij ons in de buurt. Ze waren helemaal enthousiast toen ze halverwege er achter kwamen. Weer thuis een pizza eten en daarna Sanne, de jongste van 5, naar bed brengen. Ze snapte er niks van dat ik een jaar weg ga. De volgende quot bracht een beetje duidelijkeheid:
"Een jaar is net zo lang als van Sinterklaas tot Sinterklaas."
Vervolgens met Bas, 9, nog even een korte film gekeken en vervolgens ook naar bed gebracht. En ook hij had een mooie opmerking:
"Slaap lekker voor een heel jaar..."

woensdag, juni 28, 2006

Zoekt en gij zult vinden

Toen ik gistermiddag thuis kwam van Marloes, zei Nienke meteen dat ik goed op mijn kamer moest rondkijken. Niet waarom maar wel dat ik het moest doen. Zodoende keek ik goed rond maar kon niks vinden.Ik heb overal gezocht maar kon niks vinden.
's Avonds op het schoolfeest vroeg Anne of ik m'n surprise al had gevonden. "Nee", was mijn antwoord. Toen ik dus 'savonds thuis kwam was het eerste wat ik deed nog eens heel goed zoeken(kun je het je voorstellen, om half 4 's nachts). En ja hoor, daar lag een heel lief kadootje van Anne:

Wat schattig...True!
Onwijs bedankt Anne.

Acces... Granted

Vandaag is m'n visum binnen gekomen...!!! Nu is het dus helemaal officieel.

dinsdag, juni 27, 2006

Parkpop

Even wat foto's maken terwijl de volgende band zich voorbereid.Gister naar Parkpop geweest samen met mijn lieve vriendinnetje Marloes, Michael en Joany die volgend jaar een jaar naar Engeland als uitwisseling gaat. Heel gezellig. Al regende het soms pijpestelen, de sfeer en de pret werd er niet minder om. Een zeer geslaagde dag met als afsluiting een geweldig optreden van Di-rect. Een mooie show met wat leuke muziek. Verder waren er door de dag Ilse de Lange, Anouk, Wibi Soerjadi, Postman, The Sheers, GEM, The Cooks, Kaizers Orchestra, Babylon Circus, Infadels en nog veel meer artiesten. Echt top.

maandag, juni 26, 2006

Hello from New Zealand

Hello Jeroen, it was very nice to talk with you the other evening, we to are a bit nervous but we are sure you will enjoy your stay in New Zealand. We will do our best to make you welcome and happy to be here. We look forward to meeting you.
Regards Anne

zaterdag, juni 24, 2006

Phonecall yesterday evening... :D

Good morning,

I just wanted to say to you that I really enjoyed our conversation on the phone. It did cost me soms nerves, but I was very satisfied at the end. I haven't got the time to send you a big email now, 'cause its 00:39 here now, but I wil soon.

I hoop to here from you soon,

Jeroen Wilms
jeroenwilms@gmail.com

Jeroen in Nieuw Zeeland
www.jeroen-nieuwzeeland.com

We bellen... nog wel een keer...

En jahoor..., vanochtend weer eens m'n gastgezin gebeld. En dit keer nam wel m'n gastmoeder op. Anne Ramsey. Een naar mijn idee ontzettend aardige en lieve vrouw. In tegenstelling tot mijn eerste keer bellen naar m'n gastfamilie kon ik nu meteen over iets praten. Heel gezellig. Over de zenuwen aan weerszijden. Zij zijn ook nieuwsgierig... En deze keer was ik al wat bekomen van de zenuwen om te bellen, dus vroeg ik meteen naar de gezinssituatie.

Philip & Anne, Natasha (26)(dus niet Theresa)en Alexander (20). Natasha woont een paar huizen verderop de straat en Alexander is terug thuis komen wonen om te besparen voor een eigen overzeese ervaring.
Verder lopen er een hond (Cathy) en een kat (Blinky) rond.
Philip is 52 dus Anne zal ook wel van die generatie zijn.
Anne is manager van een buurthuis in Ngaruawahia.
En een van de eerste wedervragen was of ik van 'socializen' hield: "Yes of course". "Great because then we'll be taking you to a Scotish party the 22nd. There'll be a lot of hagis and whisky and stuff like that".
Een paar dingen dus die ik al weer meer weet over mijn gastgezin. En een mooi feest al snel weer voor de boeg. De 2e vrijdag dat ik daar ben... Gaat goed...
Ik krijg volgende week een uitgebreider plaatsingspakket van NZIIU, de Nieuw-Zeelandse partner organisatie. Daarin staat informatie over de gezinssituatie, het huis, de omgeving, vrienden en kennissen, en zit net zo'n soort profiel als ik heb moeten schrijven.

Zodra ik meer weet zal ik dat meteen posten

Tijdsverschil

Zo ongeveer 5 uur 's ochtends bij ons... en zo ongeveer 5 uur 's middags in Nieuw-Zeeland.Ik wil even iedereen erop wijzen dat als ze bellen dat ze dan denken aan het tijdsverschil. Het is daar nu namelijk 10 uur vroeger. En tijdens onze wintertijd 12 uur eerder. Je kunt voor meer informatie omtrent tijdszones en dergelijke even kijken op worldtimezone.com.
Als je wil bellen doe dat dan dus 's ochtends. Ik zal later, als ik overlegd heb met mijn gastgezin, specifieker zijn qua tijden.

Skype - Waarom, waar, wanneer en hoe?

Maandag heb ik jullie uitgelegd hoe je goedkoop via telestunt.nl naar Nieuw-Zeeland kunt bellen. Ik zal de komende tijd nog meer contact vormen uitleggen. Ik probeer dit op een zo duidelijk mogelijke manier te doen. Voor sommigen onder ons misschien te duidelijk waardoor het misschien wat saai is. Maar deze mensen moeten dat maar even voor lief nemen. Ik probeer te zorgen dat iedereen contact met mij kan onderhouden terwijl ik in Nieuw-Zeeland zit.

De nieuwe generatie bellen... In ieder geval gratis van computer naar computer.

Skype

Waarom?
Met Skype kun je gratis van computer naar computer bellen. Je download het programma en maakt een gebruiker aan. Met deze gebruiker kun je bellen naar al je Skype contactpersonen. Je kunt er evt zelfs mee naar een vaste 'buiten'lijn bellen. Of via een vaste 'buiten'lijn gebeld worden. Dit kost echter wel geld. Maar gelukkig het van computer naar computer bellen niet. Dit is dus de ideale manier van communicatie.

Je kan behalve bellen met de nieuwe Skype versie 2.0 ook videogesprekken voeren. Dit wil zeggen dat je elkaar niet alleen kunt horen maar ook kunt zien. Op één voorwaarde: dat beide personen over een computer met een aangesloten webcam en microfoon en speakers beschikken. Er is bij Skype ook mogelijkheid tot chatten met de ander. Dit is echter maar heel minimaal.

Waar?
Op www.skype.com kun je het programma downloaden.

Wanneer?
Je kan niet ten alle tijden via Skype bellen, chatten of 'cammen'. Je zult daarvoor gelijktijdig 'online' moeten zijn. Dat wil zeggen dat je je Skype aanzet en een verbinding hebt met de Skype-servers waar je via belt. Je kan mij bijvoorbeeld mailen om een afspraak te maken om te bellen via Skype. Of als ik natuurlijk 'online' ben kan het altijd. Maar pas op!, je kan via Skype maar met 1 persoon tegelijk bellen. Dus al wil ik iedereen nog zo graag spreken tegelijk, ik kan er maar één tegelijk spreken.

Hoe?
Download het programma op www.skype.com.
Vervolgens installeer je het programma op je computer. Daarna stel je alle instellingen naar wens in.
In het hoofdvenster kun je een gebruiker toevoegen.
Voeg 'jeroenwilms' toe.
Vervolgens moet ik jou dan accepteren.
Daarna kunnen we bellen...

dinsdag, juni 20, 2006

TeleStunt - Waarom, waar, wanneer en hoe?

Normaal zet ik nooit reclame op m'n weblog, maar nu even een uitzondering
Waarom?
TeleStunt is de ideale manier om goedkoop te bellen. In binnen en buitenland. In dit geval dus ook voor Nieuw-Zeeland. Ik heb verschillende positieve reacties hierop gehoord (logisch natuurlijk) en heb deze mensen beloofd Teledump uit te leggen op mijn weblog. Ik heb echter een goedkopere aanbieder gevonden. Bij deze dus...

Waar?
Op www.telestunt.nl

Wanneer?
Je kunt de service van teledump op elk moment van de dag gebruiken. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 en een halve week per jaar...

Hoe?
Dit is voor veel mensen het belangrijkste kopje. Iedereen wil wel weten hoe je goedkoop kunt bellen...

Op telestunt.nl kun je voor elk land ter wereld een toegangsnummer vinden. Het toegangsnummer bestaat uit 0900-**** (de 4 sterretjes staan voor 4 cijfers die per land anders zijn). Dit toegangsnummer moet je bellen (lokaal tarief). Je betaalt alleen een starttarief van 4,5ct. Vervolgens wordt verteld hoeveel het bellen naar het betreffende land gaat kosten, het huidige tarief dus. Vervolgens moet je het nummer waarnaar je wilt bellen intoetsen. Let echter wel op! Toets wel de twee nullen van het land nummer in, maar laat de eerste nul van het netnummer weg. Sluit vervolgens af met een hekje.

De afrekening vindt plaats via je normale telefoonrekening onder het kopje 0900-servicenummers. Alle tarieven zijn in eurocent en inclusief BTW.

Let op dat een 0900-nummer met je mobiel bellen heel veel geld kost. Je starttarief wordt dus veel duurder.

Het toegangsnummer voor Nieuw-Zeeland is:
  • 0900-1444 (vast) waarvoor je maar 3 ct per minuut voor hoeft te betalen.
  • 0900-1925 (mobiel) waarvoor je maar 25 ct per minuut voor hoeft te betalen.


Mocht TeleStunt nou niet werken? Kijk dan op Teledump.nl (iets duurder) of Telediscount.nl (duurst maar nog steeds goedkoop).

zaterdag, juni 17, 2006

We bellen...

Hier...Ik heb vandaag om 12 uur 's middags, wat inhoudt 10 uur 's avonds in Nieuw Zeeland, voor het eerst m'n gastgezin gebeld. Via teledump kon ik voor maar 4,25 c/pm naar Nieuw Zeeland bellen. Ik zal binnenkort in een post uitleggen hoe jullie dit ook kunnen doen.

M'n gastzus (waar ik later pas achterkwam) nam op. Na 3 minuten gevraagd te hebben of ze haar naam kon herhalen, want ik kon er geen hout van verstaan, begon ik maar met mezelf voor te stellen. Wellicht had ik dit misschien beter meteen kunnen doen.
"Hi there, I'm Jeroen. You're coming hoststudent from the Netherlands."
Ik kwam erachter dat mijn gastzus Theresa, van wat ik ervan kon verstaan, 26 was en nog steeds thuis woonde. ...en daar.Ze was op de achtergrond met de computer aan het chatten dus dat ze een computer hebben met internet is zeker. Wat natuurlijk erg belangrijk is voor het voortbestaan van deze weblog...

Daarna ging het nog even over koetjes-en-kalfjes en de over hoe je de naam Ngaruawahia uitspreekt. Nua-rua-wa-hia. De 'g' dus bijna inslikken. M'n toekomstige gastouders sliepen al. Omdat ik eigenlijk hun wou spreken hield maar snel op.
En natuurlijk ook van de zenuwen...

vrijdag, juni 16, 2006

Ruimschoots...

...GESLAAGD


Om 15.05 precies vandaag werd ik gebeld op m'n mobiel gebeld dat ik geslaagd ben. Eerst was ik er wat ongelovig, maar al snel kwam er een enorm gevoel van bevestiging opzetten. En zeker weten dat je dat een duidelijk goed gevoel geeft!

Ik zit nu ondertussen op Sven's laptop te typen... Ons internet thuis is kapot dus even zo maar (neem mij dus ook niet kwalijk dat ik de komende tijd even wat minder artikeltjes post). Sven, Chris en Michael zijn even langs gekomen. Ook zij kwamen mij vandaag even verwennen. Vanmiddag al meteen kwam mijn lieve vriendinnetje Marloes langs. Een grote zak snoep was een mooi gevolg... Na heel veel sociaal verplichte telefoontjes naar een borrel op school. Daar met alle eindexamenkandidaten even samen ervaringen uitwisseling , de geslaagden feliciteren, en de gezakten feliciteren met een aparte levenservaring. Ofwel een extra jaar ofwel een jaartje ID.

Smile...Daarna kwam de overbuurvrouw even een financiele toevoeging voor Nieuw-Zeeland brengen. Natuurlijk gaat dat niet naar Nieuw-Zeeland maar naar een avondje feesten (examenfeest vanavond). Wat natuurlijk ook moet. En na een gul geslaagd-diner kreeg ik van m'n lieve zusje en broertje een luxe Philips Mp3 speler kado. Terwijl ik nog bezig was met dat kadootje uit te pakken kwamen Sven en Chris. Sven met een hele gulle Hertog Jan Kruik (Een Edel Bier Van Stand). En dat grote stomme rot kind, ofwel het lief klein schattige Chrisje. Die had last-minute even een mooie hoed voor me gemaakt.

En terwijl ik dit zit te typen en Chris en Sven aan het armpje drukken zijn, komt Michael (Bebber) even langs rijden. Met een doosje 'Celebrations'. Lekker...


Interview met geslaagde... gefilmd door Sven Ruggenberg

En straks even heel gul met Sven en Michael de Hertog Jan Kruik opdrinken. En daarna lekker naar de 'Blokhut' voor een gul examenfeest!

woensdag, juni 14, 2006

Dat was 'm dus wel...

Een Nieuw-Zeelandse High School

Voor de duidelijkheid: dit is niet zomaar een voorbeeld van een Nieuw Zeelandse High School. Het is zeker dat ik naar deze school ga.

So glad they've made it...!

Eindelijk...

...GEPLAATST!


Vandaag kreeg ik een verlossende brief van Travel Active. Die bevatte het goede nieuws dat ik geplaatst ben. Verder zaten de overige benodige papieren voor m'n visum erbij, het adres van de school, en natuurlijk het adres en de gegevens van m'n gastgezin!!! Ik weet tot nu toe alleen het adres en het telefoonnummers. Over ongeveer anderhalve week krijg ik een uitgebreid plaatsingspakket. Met daarin een profiel van het gastgezin. Want ook zij zijn zorgvuldig gescreend en hebben zo'n heel pakket moeten schrijven.

Tot nu toe weet ik alleen het volgende van het gastgezin:
Philip Strawbridge & Anne Ramsey
*** Hide Street
Ngaruawahia
New-Zealand

en van mijn high school:
Ngaruawahia High School
Te Kura Tuarua o Ngaruawahia

Kent Sreet
PO Box 136
Ngaruawahia
Phone: 07 824 8729
Fax: 07 824 8727
Email: admin@ngaruawahiahigh.school.nz
Web: www.ngaruawahiahigh.school.nz


Verder weet ik dat mijn Regional Programme Manager Sue Hooper is. Zij heeft voor mij het gezin gevonden en het helemaal gescreend. Zij is van origine Nederlandse. Altijd handig voor de klik...

maandag, juni 12, 2006

Op Avontuur

Nog precies een maand te gaan en dan is het zover: onze oudste zoon voor een jaar naar Nieuw Zeeland. Veel ouders vragen ons of we dat geen eng idee vinden ... Maar, als je zelf met veel plezier de wereld over reist, je je kinderen internationaal probeert op te voeden, ze nota bene in drie verschillende landen geboren zijn en beide ouders als tiener ook al zonder ouders naar een ander continent geweest zijn, dan kun je alleen maar trots zijn dat je kind dat enthousiasme heeft overgenomen ! De wereld is immers zoveel groter dan dit kikkerlandje en er is zoveel te ontdekken en te leren. Dus van onze kant geen angst of aarzeling maar slechts aanmoediging om zo'n avontuur te ondernemen ...
 
Ook ben ik er trots op dat Jeroen er zelf hard voor werkt en niet alleen op zijn ouders rekent voor de financiering. Hij heeft inmiddels al zijn zakgeld bijelkaar verdiend en daardoor ook wel eens nee moeten zeggen op aantrekkelijke uitnodigingen en feestjes van vrienden. Dat is niet gemakkelijk geweest maar je hebt toch maar volgehouden.
 
En, voordat je het weet is het weer December ... We kijken er nu al als rest van het gezin naar uit om Jeroen op te zoeken. Zo wordt jouw avontuur ook echt het avontuur van het hele gezin.
 
Jeroen, geniet met volle teugen van jouw komend avontuur, je hebt het dubbel en dwars verdiend !
 
Je pa.

zondag, juni 11, 2006

Wanneer 11 is gekomen zijn er 11 nog te gaan...

Bebbers Disney present

Been There, Done That, GOING BACK!

dinsdag, juni 06, 2006

Zorgen en confrontatie.

Heeey lieve Jeroen,

Ik kreeg een aantal dagen geleden dat mailtje van je, of ik ook wat op je weblog wilde schrijven. Ik ben hier eigenlijk niet zo goed in, om zo’n verhaal te schrijven wat jij zo makkelijk lijkt te kunnen. Maar ik ga het toch maar proberen...

Over 1,5 maand vertrek je dan…naar Nieuw Zeeland, honderden, misschien wel duizenden kilometers hier vandaan. Dan zit je daar op de andere kant van de wereld, helemaal alleen. Ik zal denk ik nooit kunnen bevatten wat je tot deze beslissing heeft gebracht, maar wat ik zeker weet is dat het voor jou de juiste beslissing is. Jij bent namelijk wel iemand voor zoiets, jij zoekt die uitdagingen op. Zolang ik je nu ken, is stilzitten nooit echt iets voor jou geweest. Je bent altijd druk bezig met van alles tegelijk... Toch hebben we ook genoeg lol en ook vaak genoeg serieuze gesprekken gehad, dingen die ik komend jaar echt zal gaan missen, en misschien jij ook.

Ik maak me toch wel zorgen om je, terwijl ik diep in me hart weet dat dat niet nodig is... Jij redt je wel. Ik weet dat jij daar je weg wel weer vind, je maakt snel genoeg een praatje met vreemde mensen, en maakt heel snel nieuwe vrienden waar je je verhaal bij kwijt kunt en plezier mee kunt maken. Maar toch vind ik het moeilijk om je los te laten. Iedere keer als ik je nu zie, of met je praat, weet ik dat dat over 2 maanden niet meer kan... En dat is vaak erg moeilijk.

Maar je komt weer terug, en dat is iets wat ik soms vergeet. Het is een tijdelijk afscheid, niet voor altijd... Ik merk dat ik mezelf hierdoor ook wel weer een beetje leer kennen, en dat is wel confronterend. Dit is ook de reden dat ik zo’n stap niet zou kunnen zetten... Ik zou dit hier allemaal niet kunnen achterlaten, omdat ik veel te bang zou zijn dat als ik terugkom het allemaal verdwenen is, en dat ik niet meer in de levens pas van de mensen waar ik nu zoveel om geef.

Dit geeft dus maar weer aan wat voor sterk persoon jíj bent…

Maar ik ben blij dat je er nu nog eventjes bent, dus de keren dat ik je nog zie worden gewoon nog hartstikke gezellig!

Zie je snel weer,

Dikke kus! Xxxx Marella

zondag, juni 04, 2006

Nog maar 38 dagen

Nog maar 38 dagen, 914 uur, 54848 minuten en 3290871 seconden en dan gaat jeroen weg. Stil zal het wel worden hier in zoetermeer met een vriend minder. Zal wel telkens laat worden voor ik naar bed ga (of vroeg eruit), niet dat ik dat een jaar lang vol ga houden, maargoed. Ik vind het op zich best cool dat ie er heen gaat, ik zou het ook wel willen. Maarja, het is wel een jaar. Nu maar ff veel feesten en als ie terug komt ook maar om de tijd in te halen, hehe.

Ciao,

Richard

vrijdag, juni 02, 2006

Uitnodiging Voorbereidingsbijeenkomst High School 2006


Jeroen Wilms
Dorpsstraat 1
2728 HN Zoetermeer



Venray, 01-06-2006


Beste Jeroen,

Hierbij willen wij jou en je ouders uitnodigen voor de High School voorbereidingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 17 juni aanstaande in Hotel Park Plaza, te Utrecht. De bijeenkomst duurt van 11:00 tot en met 14:00.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen jij en jouw ouders de laatste belangrijke informatie voordat je naar het buitenland vertrekt. Je krijgt meer te horen over praktische zaken die nog voor vertrek geregeld moeten worden zoals het visum, de vlucht, verzekering en bagage. We gaan ook verder in op je verblijf in jouw gastland en situaties waarmee jij in je gezin, op school en in het land te maken kunnen krijgen. Daarnaast krijg je de gelegenheid om andere studenten te ontmoeten die samen met jou het High School avontuur tegemoet gaan.

Wij willen jou verzoeken verzoeken om maximaal twee personen mee te nemen naar de bijeenkomst. Door strook uiterlijk 9 juni naar ons terug te sturen of te mailen, weten wij hoeveel personen we kunnen verwachten. Je kan natuurlijk ook een email sturen!

Wij wensen je veel succes met nog eventuele examens en proefwerken op school en tot ziens op de voorbereidingsbijeenkomst!

Met vriendelijke groet,



Michelle en Jessica
High School Team
Travel Active


Programma 2006 divers

  • 11:00-11:15 Ontvangst/registratie
  • 11:15-12:15 Toespraak High School Team
  • 12:15-12:45 Pauze
  • 12:45-13:45 Talkshow met ouders en studenten
  • 13:45-14:00 Afronding/uitdelen student packs


Dit is dus de finale ontmoeting waarin ik alles wat ik nog wil weten te weten moet zien te komen. En natuurlijk meteen vragen of ze al iets weten van m'n plaatsing bij een gastgezin...

donderdag, juni 01, 2006

Visum papieren


Jeroen Wilms
Dorpsstraat 1
2728 HN Zoetermeer



Venray, 30 mei 2006


Beste Jeroen,

Hierbij sturen we jou meer informatie over het aanvragen van een studentenvisum voor Nieuw Zeeland. Wij wachten op dit moment op een gastgezin voor jou. Zodra een familie jou heeft uitgekozen en de bevestiging van de plaatselijke High School in orde is, zal onze partnerorganisatie deze informatie naar ons toesturen en zulllen wij direct contact met je opnemen.

Op het moment dat jouw plaatsing rond is kan jij het 'Student Visa' hier in Nederland aanvragen. Wij sturen je heirbij al de errste informatie over het visum waardoor jij je beter kan voorbereiden hierop. Vul nu alvast de aanvraag in en lees meer hoe je de betaling voor het visum in orde kan maken. Bewaar deze papieren goed. Zodra wij jouw plaatsinggegevens binnen krijgen, kan jij je aanvraag meteen op de post doen. Het verwerken van jouw papieren duurt maximaal tien dagen, wacht er daarom geen dag langer mee!

Wij hopen jouw plaatsing voor de voorbereidingsbijeenkomst van 17 juni binnen te krijgen. Hou er echter rekening mee dat de plaatsing tot vlak voor vertrek binnen kunnen komen. Wij zullen er alles aan doen om op tijd het visum voor jou rond te krijgen.

We wensen alvast veel succes met de verdere voorbereidingen! Heb je vragen over ingesloten informatie dan kun je ons altijd bereiken op:
0478-551 900.

Met vriendelijke groet,



Michelle en Jessica
High School Team
Travel Active

Opvallend

Zoals jullie daarnet hebben gelezen heb ik de papieren voor een oficiële visum-aanvraag voor Nieuw-Zeeland alweer binnen. Dat betekent voor mij dus weer een hele stapel invulwerk en bureaucratie. Ze zijn ook nog eens zo gehaaid dat ze jou een A4-envelop met €5,75 gefrankeerd laten meesturen om daar vervolgens de documenten in terug te kunnen sturen.
Na het even doorgebladerd te hebben, zag ik een paar mooie uitschieters (al dan niet met wat commentaar):
  • C3 Are you presently subject to military service obligations in any country?

  • C4 Have you been associated with any intelligence agency or group, or law enforcement agency?

  • C5 Have you been associated with any group or organisation that has engaged in or promoted the use of violence to further their aims

  • C6 Have you ever committed or been involved in the commission of war crimes, crimes against humanity, and/or human rights abuses?
If Yes, please specify:
"Ey Mate, I'm not gonna put that on paper. I'll just tell yah."

Have you been:
  • convicted
  • charged
  • under investigation
for any offence(s) against the law in any country; or
  • deported
  • excluded (refused entry)
  • removed
from any country.

If Yes to any of these above, please provide details:
"First I was under investigation. I was the mayor suspect. When the investigation was completed I was charged. In court I was convicted. After that I was deported to prison. I was already removed from England but I'm now also excluded (refused entry) to the Netherlands."